Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 692
Oktoberfest het vaakst in Brabant, nergens zoveel bierfeesten in Duitse stijl - 03 Oktober 2017

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/lustparty/domains/lustparty.nl/public_html/control/global.php on line 1856
  • Home
  • Nieuws
  • Oktoberfest het vaakst in Brabant, nergens zoveel bierfeesten in Duitse stijl

Oktoberfest het vaakst in Brabant, nergens zoveel bierfeesten in Duitse stijl

foto

BOXTEL - Nergens worden er zoveel Oktoberfest-feesten georganiseerd als hier in Brabant. Maar daar is niet iedereen blij mee.

Als er één provincie is waar je als Oktoberfest-liefhebber je hart kunt ophalen, dan is het wel Brabant. Nergens worden er zoveel feesten georganiseerd: acht Oktoberfeesten door de hele provincie. Dat blijkt uit cijfers van website Feestkleding 365. Limburg staat op een tweede plek met zeven bierfestivals en in Utrecht zijn drie feesten genoeg voor een derde plek.

Oktoberfest voor de rechter
Toch staat niet iedereen in de rij om in lederhosen of dirndl mee te hossen. Woensdag zou  voor de rechter in Den Bosch uitgemaakt gaan worden  of het Oktoberfest in Boxtel er mag komen.

“Ja, dat gaat voornamelijk over de geluidsnormen. De buurtbewoners zijn deze rechtszaak begonnen omdat de toegestane geluidsniveau’s onduidelijk zijn”, legt organisator Mike van Dijk van het Oktoberfest Boxtel uit. Maar vlak voor de rechtszaak hebben de twee partijen besloten er toch samen nog eens over te gaan praten. De rechtszaak wordt aangehouden. 

“Ze zijn niet tegen het Oktoberfest zelf. Er staat in de vergunning niet duidelijk vermeld wat nou de geluidsnormen zijn, terwijl dat in andere gemeentes wel zo is. Van beide kanten is het dus handig als er duidelijke regels komen. We gaan er wel vanuit dat we er samen uit komen en dat het gewoon doorgaat allemaal.”

Online versus offline

Het online zoekgedrag van de Brabantse Oktoberfest-vierders blijft wel nog een beetje achter. Terwijl Brabant de meeste feesten heeft, zoeken ze in Limburg op internet het meest naar Oktoberfest gerelateerde zaken. Brabant staat na Overijssel op een derde plek.

Bron: Omroep Brabant